Brons, steen, keramiek en schilderijen veroveren Global Art vzw

in Nieuws en Media
08. 10. 2016


De stoere krijgers in resin met een cortenstaal coating van Jolien Wesselink houden de wacht bij haar bronzen sculpturen. Jolien toont met een speelse toets vrouwen die schoonheid en rust weerspiegelen.
Ondanks de zwaarte van het brons lijkt elk werk harmonieus een soort lichtheid uit te stralen. Een lust voor het oog.

Ook de vrouwelijke en abstracte figuren in albast of serpentijn van Ted Vroemen stralen in een vloeiende beweging sensualiteit uit.
Ted laat zien hoe fascinerend het is om uit een ruwe steen de kleuren en lijnen naar boven te halen. Ted's liefde voor steen is ontstaan in Namibië, waar hij de verscheidenheid in kleur en samenstelling van steen ontdekte.
Naast beelden mogen natuurlijk ook schilderijen niet ontbreken op deze groepstentoonstelling.

Pauline Schmitz brengt sportmensen op doek , zijnde voetballers, schermers, veldfietsrijders,.... dit alles in een lichtspel van kleuren.
Pauline haar sterkte zit in de beweging die gepakt wordt in haar doeken, opgebouwd uit figuren op de voorgrond, die door een duidelijke transparantie in het verfgebruik overvloeien in de achtergrond.

Meer rust vind je in de werken van Audrey Moens, waarbij deze kunstenares overwegend slechts van drie tinten gebruik maakt. Audrey weet met penseel en vingers de olieverf op het doek te zetten wat resulteert in een extra dimensie.
De illusie ontstaat dat er lagen opgebouwd zijn met paletmes en medium, echter het doek is volkomen glad. Naast deze schilderijen toont Audrey ook haar sculpturen in keramiek, waarin de kip de hoofdrol speelt, zowel in klein als groot formaat. Ook kunnen we kennismaken met enkele van Audrey haar theelicht-sculpturen in bolvorm.

Naast figuratief werk zijn er de kleurrijke abstracten van Nicole Spiraers. Nicole vindt haar inspiratie vooral in de natuur, maar zelfs het zoete van een pistache en aardbei - ijscrème weet deze veelzijdige kunstenares te inspireren tot een vrolijke compositie vol kleur op doek.

Aart de Lange Pzn, symboliekschilder, toont de kracht van eenvoud in zijn schilderijen. Elk werk, vaak op paneel, is omlijst met een geschilderde brede rand, wat zorgt voor het gevoel dat je als het ware binnen kijkt in een verhaal, optimistisch verteld door de kunstenaar. Elk element op het doek heeft een betekenis,gaande van de huisjes die staan voor de houvast van de mensen, een ladder die de levensweg van een mens weergeeft tot een gesloten raam dat staat voor het onuitgesprokene, het mysterie.Een doek van Aart stemt tot nadenken, hedendaagse levensvragen worden weergegeven, aan de bezoeker is het om dit te plaatsen in zijn of haar eigen wereld.

Hiernaast kan je elke donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag ook genieten van de unieke kunstjuwelen in keramiek van Didi van Draanen, de keramiek van Elenneok en de kunst van het onthaasten van Roland Menten.

Werken in permanentie van Guido Christiaens, Theo en Marijke Cloes zorgen voor extra afwisseling in deze boeiende tentoonstelling.


Bron:
Het Belang Van Limburg
www.hbvl.be